Flat rally

07.05.2010 08:11

   Další ročník skákání přes obrubníky měl mít jiné místo dění. Nakonec se pořadatelé rozhodli vrátit podnik do areálu Rc Blansko na místní atraktivní okruh. Připravit kvalitní soutěž na velice malém místě není nikdy jednoduché, ale zde to celkem vyšlo. Značení nebylo úplně in., ale zde to lépe nepůjde.

   Pojďme k soutěži. Opět pauzíroval Alf a přišel kluky pouze povzbudit. Zdejší ztráta bodů do tabulky teamů by byla pro nás celkem nepříjemná. Naše postavení v téměř vyrovnaných teamech je perfektní (zatím druhé místo). Monster rally team nepočítám ten si jede svůj šampionát a tak jsme se nechtěli z tohoto boje vypadnout. Najatý jezdec Míša Bouchner loni zde předváděl, že asfalty mu jdou, tak jsme ho posadili do teamové 207čky a vyšlo to.

   Spíše sprintové rychlostní testy vyhovali Michalovi, ale Kuba se trápil. Místní podmínky mu neseděli a zaostával za svým průměrem. Michal se držel kolem druhého-třetího místa. Pak přišla osudová chvilka v 6RZ. Po několika autech už nebyla viděl krajní čára a celkem dost i přeních jezdců to střihlo jinudy. Michal na zkratku nespoléhal a při nájezdu do zatáčky se ztratil. Po chvilce se povedlo najít o nějaký ten metr dál kousek značení a tak se chytl a pokračoval. Ztráta nebyla už ovšem zanedbatelná. Propadl se na páté místo, ale nevzdal to. Podporován celým teamem se postupně prokousal v dalším testu na 4.místo. V posledním testu předvedl koncert a rychlostní test vyhrál s poměrně značným náskokem na prozatím třetím Tondou a zaslouženě si z Blanska odvezl pohárek za třetí místo.

   Kuba měl den trochu jak horor. Auto nefungovalo dle představ a i nálada nebyla zrovna dvakrát OK. Z počátku se držel kolem svého průměru, ale postupně se propadal níž a níž až na konečné 22.místo. Uvidíme co s Kubou udělá nová řídící jednotka a hlavně nový motor.

   Přísun bodů do teamu i tak nebyl byl špatný a stále se držíme v boji o nějaké to pěkné umístění.

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.