Five team představuje techniku pro sezónu 2009

18.02.2009 09:54

V sezóně 2009 budou Five team reprezentovat stejní piloti jako v sezóně 2008, tedy Alf a Kuba. Příležitostně by se měl objevit i Armin.

Co se techniky týče, událo se několik změn. Kuba přešel z analogové vysílačky na modernější WiFi technologii, a vyměnil servo. Jinak u Kuby zůstalo vše při starém. Podvozek X-ray T1FK05 a stejnosměrný motor.

Alf pro změnu vyměnil vše až na vysílačku a servo. O umístění na předních příčkách tak bude bojovat s podvozkem X-ray T2R a který bude pohánět střídavým motorem.

Největší překvapení však Five team připravil v provedení kastlí. Pro sezónu 2009 zůstal u značky Peugeot, ale přešel z modelu 206 WRC na model 307 WRC. O přechodu na model 307 informoval team už v průběhu druhé půli loňské sezóny. Ale barevné provedení vozů se snažil udržet v tajnosti a tak se ho dozvědělo jen pár osob, které se podíleli na jeho realizaci. Nyní již nadešel vhodný čas a vy tak konečně můžete spatřit teamové vozy Five teamu pro sezónu 2009.

Vozy jsou provedeny v barvách podle skutečného vozu se kterým se Bruno Thiry účastnil v roce 2006 Rally Condroz.

Na realizaci se podíleli převážně dvě osoby. Jednou z nic je Adam Dubák (Dubi Design), airbrusher, kterému se šílený nápad podařilo přenést na lexanové karoserie. Druhou a zároveň tou nejdůležitější osobou je Věrča, které má lví podíl na tom, jak kastle vypadají. Věrča překreslila design ze skenovaného obrázku do křivek, aby ho Adam mohl nastříkat a následně dotvořila kastle pomocí polepů. Na přípravě se podíleli i členové teamu, dělali to co jim jde nejlépe. Kuba blbě koukal a Alf se tvářil jako že tomu šéfuje :-).

Je pravdou, že team zvažoval jestli kastle nakonec neskončí pouze na poličce, protože jsou opravdu povedené a na rally budou velmi trpět. Nakonec, ale bylo rozhodnuto, že závodit budou, protože jsou tak hezké, že by byla škoda se s nimi na závodech neukazovat.

Veliké díky patří Věrče, bez jejíž pomoci by kastle nebyli ani realizovány, a také za její svatou trpělivost kterou s námi měla. Obdiv patří i Adamovi.

S těmito kastlemi absolvuje Five team Táborský (www.rc-tabor.com) a Brněnský (www.rallybrno.cz) šampionát. Poprvé je můžete vidět už 7.3.2009 na 1st HBRC Rally v Havlíčkově Brodě.

Další fotografie naleznete v následující fotogalerii

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.